Témakörök
Digitalis szolgáltatások

Microsoft Outlook

Microsoft Windows SBS

Microsoft Windows

Vissza a főoldalra

Segédletek
ASCII kódtábla

PORT-ok listája

RJ-45 bekötések

Domain-ek listája

HTML karakterek

Nemzetközi előhívók

Magunkról
Elérhetőségeink

Írjon nekünk   Digitalis logo
www.uav.hu - Magyar UAV portál

Bekapcsolás után az svchost.exe 100%-os CPU használatot mutat

Gyakran előforduló jelenség, hogy a számítógép (amelyen az Automatikus Frissítés szolgáltatás be van kapcsolva) indítás után percekig használhatatlan, mert az svchost.exe 100% -ban lefoglalja a processzor (CPU) erőforrásait. Erre a problémára megoldást jelent a Windows Update összetevők újraregisztrálása és a Windows Update átmeneti könyvtárának ürítése. Végezzük el a következő lépéseket:

Először is nyissuk meg a szolgáltatások konzolt. Ehhez kattintsunk START menüre, azon belül pedig a FUTTATÁS parancsra. A felnyíló ablakba írjuk be, hogy: services.msc

Miután megnyílt a szolgáltatások konzol, keressük meg az automatikus frissítések nevű szolgáltatást, kattintsunk rá duplán és ellenőrizzük le az alábbiakat (magyarázat a kép alatt!):1. Automatikus frissítések szolgáltatás, erre kell duplán kattintani.
2. Kattintsunk a Bejelentkezés fülre.
3. Ellenőrizzük le, hogy Bejelentkezés mint Helyi rendszerfiók van e beállítva. Ha nem, akkor állítsuk ezt be.
4. Vegyük ki a pipát "A szolgáltatás együttműködhet az Asztallal" rublikából, amennyiben be van pipálva.
5. A Hardverprofil mezőben ellenőrizzük le, hogy engedélyezve van e a Profil. Ha nincs, akkor kattintsunk a Profil 1 felíratra majd nyomjuk meg az engedélyezés gombot.

Ha ez rendben van, akkor keressük meg a Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatást is és azon is végezzük el a fentieket. Most pedig következhet a Windows Update összetevők újraregisztrálása és a Windows Update átmeneti könyvtárának ürítése. Végezzük el az alábbi lépéseket:

1. Kattintsunk a START menüre majd a Futtatás parancsra majd az ablakba írjuk be, hogy: REGSVR32 WUAPI.DLL2. A sikeres regisztrációt jelző ablakon nyomjuk meg az OK gombot.
3. Az első két lépés ismételjük meg az alábbiakkal is:

Az első 3 lépést automatikusan is elvégezheti az alábbi parancsfájl futtatásával. A parancsfájl futtatásához kattintson ide.
4. Nyissuk meg ismét a szolgáltatások konzolt a fenitekben ismertetett módon. Ellenőrizzük le, hogy az Automatikus frissítések szolgáltatás nincs e elindítva:5. Ha még fut, akkor állítsuk le jobb klikk és Leállítás parancs.
6. Keressük meg a C:\Windows mappában a SoftwareDistribution könyvárat, és nevezzük át SD -re.
7. Nyissuk meg ismét a szolgáltatások konzolt a fenitekben ismertetett módon és az Automatikus frissítések szolgáltatásra kattintsunk jobb egérgombbal és válasszuk az Indítás parancsot.